Herkesin Yapabileceği Bir Şey Var!

İnsan her yaptığı şeyin kendisine dönebildiğini görse bu kadar kötülük yapabilir miydi bilmem? Gazze’de insanlar, çocuklar, binalar yok edilirken, saldırganlar aslında kendi insanlıklarını, vicdanlarını, şereflerini, haysiyetlerini de yok ediyorlar. İleride bu kadar insanın, mazlumun âhını alan bir devlet otoritesinin başına neler gelebileceğini düşünemiyorum bile… İnsanlar gibi devletler de her yaptığının karşılığını alıyor veya alacaktır diye düşünüyorum. Bu dünyada ve öbür dünyada…
Her gün bu acının ne zaman biteceğini düşünüyor, duâ ediyoruz. Çocukların, hele çocukların böyle bir acıya mâruz kalması gerçekten çok üzücü… Onların küçücük yüreklerinde ne yaralar açılabileceğini düşünmek gerekiyor. Ama düşünmek yetmiyor, bunu biliyoruz.
Bir şeyler yapmalıyız! Maddî ve mânevî olarak kimin gücü neye yetiyorsa… O yaraları sarmalı, güçlü olmalı, bilinçli olmalı! Bu bilinç belki aldığımız bir ürünün nereye, kime hizmet ettiğini bilerek hareket etmekten başlıyor. Ve bunu süregelen bir alışkanlık haline getirebilmekten…
Çevremizi de bilinçlendirmek gerek… Maddî destek gönderebilmek kadar, sabretmek ve her şeyde olduğu gibi bunda da Allah’ın bir hikmeti olduğu bilip duâmızı hiç eksik etmemek.
Gazze için herkesin yapabileceği bir şey var!

 

The following two tabs change content below.

Zehra Karpuz

İstanbul’da doğan Zehra Karpuz Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunudur. İş hayatına 1985 yılında Telefon Başmüdürlüğü’nde Bilgisayar Elemanı olarak başlamış daha sonra ITT Bilka A.Ş’de (Altın Rehber) çalışmıştır. 1995 yılından sonra da bir kaç Apple Bilgisayar bayisinde Satış Uzmanı olarak iş hayatına devam etmiştir. 2007 yılında Bestair Havayolları firmasında Finans Bölümü’nde görev almış ve 2010 yılında Nefes Yayınevinde Muhasebe Bölümü’nde çalışmaya başlamıştır. Klasik TürkMüziği ve Türk Tasavvuf Müziği ile yıllardan beri ilgilenmekte olup Kubbealtı Mûsıkî Cemiyeti korosunda yer almaktadır.

Son Yazıları: Zehra Karpuz (Profiline git)

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir Yorum Yazın