2015-2016 Güz Dönemi Tasavvufa Giriş Eğitim Programları

Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü ile ÜSEM’in işbirliği ile Tasavvufun temel konularının öğrenilmesine yönelik yaşamboyu eğitim programları düzenlenmektedir. Bu programlar tasavvufla ilgilenen farklı meslek ve yaşam tecrübesine sahip kişilerin merak ettiği ve öğrenmek istediği bilgilere sistematik bir şekilde ulaşmasını sağlamak üzere hazırlanmıştır. Açılan programların tasavvuf ve ilgili konularda çalışmalarda bulunmak isteyenlere daha sonraki çalışmaları için yol gösterici olacağı düşünülmektedir.

Bu başlık altıda 2 Ekim 2015-16 Ocak 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilmek üzere Tasavvufa Giriş I ve Tasavvufa Giriş II adı altında iki program aynı anda açılacaktır. İki program açılarak geçtiğimiz dönemlerde tasavvufa giriş eğitimlerine katılan ilgililere çalışmalarını sürdürmeleri için yeni bir içerik sunulması hedeflenmiştir. Programların her ikisi de aynı düzeydedir. Programların süresi 16 haftadır. Hafta içi ve hafta sonu olmak üzere iki ayrı grup halinde düzenlenecek olan dersler, toplam 64 saattir.

Programların genel özellikleri:

Dersler hafta içi grubu için Cuma, hafta sonu grubu için Cumartesi günleri haftada 4’er saat olacak şekilde yapılacaktır. Ayrıntılı ders içerikleri ve ajanda ekte sunulmuştur.

Programlar 64 saat olup, program ücreti 2000TL(KDV Dahil)dir. Ücretler kredi kartı ile ödemelerde 4 taksite bölünebilecektir. Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü’nün Arapça Dil Kursuna kayıt yaptıranlar bu program kapsamında  %25 oranında indirimden yararlanabileceklerdir. Üsküdar Üniversitesi personel ve öğrencilerine %25 oranında indirim uygulanacaktır.

Tasavvufa Giriş II Programına kayıtlarda Nisan-Haziran aylarında yapılmış olan Tasavvufa Giriş Eğitim Programına katılarak sertifika almış olan öğrencilerimize öncelik tanınacaktır.

Bu duyuru bir ön kayıt listesi oluşturmayı hedeflemektedir.

Tasavvufa Giriş Eğitim Programlarına ön kayıt yaptırmak isteyenlerin tasavvuf@uskudar.edu.tr adresine mail atması veya Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü Sekreterliğine bilgi vermesi gerekmektedir.

Saygılarımızla

 

Sıkça Sorulan Sorular

  • Her iki programı aynı anda alabilir miyim?

Birisi hafta içi diğeri hafta sonu grubuna kayıt yaptırarak, her iki programa aynı anda katılabilirsiniz.

  • Programa kimler müracaat edebilir?

Program müracaatlarında lise diploması şartı bulunmaktadır.

  • Programlar arasında düzey farkı var mı?

Programlar birbirinden farklı içerikte hazırlanmış olmakla beraber, aynı düzeydedir.

  • Tasavvufa Giriş Programlarının ders saatleri Enstitünün açacağı Arapça dil kursu ile çakışacak mı?

Ders programları çakışmayacak şekilde hazırlanmış olup, katılımcılar Enstitünün açacağı tüm programları aynı anda alabileceklerdir.

  • Ücretlerde ödeme kolaylığı bulunmakta mıdır?

Tüm kurslarımız için kredi kartı ödemelerinde 4 taksit imkanı bulunmaktadır. Ayrıca Tasavvufa Giriş programlarından herhangi birisine kayıt yaptıracak olanlar, aynı zamanda Arapça kurslarımıza devam edeceklerse, Tasavvufa Giriş Eğitim ücreti üzerinden  %25 oranında indirim imkanından faydalanacaktır.

  • Dersler nerede yapılacaktır?

Dersler Üsküdar Üniversitesi Güney Yerleşkesinde yapılacaktır (Altunizade’de Capitol AVM karşısı).

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir Yorum Yazın